Methodiek zwemlessen

Een leven lang veilig zwemplezier bereiken wij onder andere door onze wetenschappelijk ontwikkelde methodiek. Deze is zorgvuldig samengesteld op basis van het principe foutloos leren en doceren in micro teaching situaties. Dit houdt in dat in kleine groepen van maximaal 5 kinderen per docent uw kind veel individuele aandacht krijgt. Door te werken met drijfmiddelen verlagen we de fysieke vereisten en de handelingssnelheid, waardoor de mogelijkheid ontstaat de bewegingen in een gecontroleerde omgeving foutloos aan te leren. De combinatie met hoog opgeleide docenten uit het reguliere onderwijs resulteert in een snelle, pedagogisch verantwoorde en veilige manier om het zwem-ABC te behalen. Het resultaat is dat uw kind snel en met veel plezier prachtige zwemtechnieken heeft geleerd.

Wij kunnen dan ook met gepaste trots melden dat Zero2Hero er bekend om staat dat kinderen met een zeer hoog niveau de diploma’s behalen.

Het verschil met andere zwemscholen

De meeste zwemscholen in Nederland werken met de ‘badjes methode’. Hierbij stromen grote groepen kinderen, van soms wel 15 kinderen per docent, door naar hogere niveaus. Elk niveau heeft een andere docent. En omdat het niet verplicht is foutloze technieken aan te leren is het eindniveau vaak laag.

Deze inefficiënte methode is niet alleen pedagogisch nadelig, ook blijft een kind dat minder snel leert dan andere kinderen onnodig lang in een bepaalde fase zitten.